Goede doelen in en rond ninove

Sociale projecten

project voorstellen?

Wij staan altijd open voor nieuwe voorstellen. Contacteer ons om je project voor te stellen.

Onze club steunt lokale sociale projecten door de handen uit de mouwen te steken en via giften. De projecten die wij steunen hebben elk hun maatschappelijk belang. Zo trachten wij via onze club onze eigen bescheiden bijdrage aan de maatschappij te leveren. Neem hieronder zeker een kijkje naar de doelen die wij steunen.

Omdat onze club volop aan het groeien is, staan wij ook open voor nieuwe projecten. Contacteer ons en stel gerust je eigen project voor!

Lions International Student Aid

Het LISA (Lions International Student Aid) project heeft als doel om kansarme jongeren die hogere studies willen aanvatten te begeleiden en te steunen, zowel op moreel als financieel vlak.

In 2022 besliste Lions Club Tenera om dit project ook in Ninove op te starten.

Persoonlijke begeleiding

Studenten hebben binnen het fonds elk een meter of peter die hun dossier in detail opvolgt. Deze persoon geeft de student raad en en begeleidt hen doorheen het studietraject vanaf de studiekeuze tot aan het behalen van een diploma en bij het vinden van een eerste job.

LISA365

Met slechts 1€ per dag kan je een kanszoekende jongere helpen studeren.

IKORN Sint-Jorisschool

De IKORN Sint-Jorisschool in Ninove is een buitengewoon lager onderwijs. Leo Club Ninove ondersteunt de school door bij te dragen aan de verwezenlijking van duurzame projecten en organisatie van leuke activiteiten.

Kookklas en fietsenstalling

In de loop der jaren hielp onze club de school met de investering in een kookklas, fietsenstalling, en veel meer.

Leuke activiteiten

Daarnaast zijn wij op enkele momenten in het jaar aanwezig met verse soep en broodjes, vers fruit of een frietkraam.

Levenslust VZW

De VZW Levenslust in Schepdaal kon rekenen op onze steun voor de aankoop van educatieve leesboeken voor de basisschool buitengewoon onderwijs. Daarnaast steunen we ook de Kinderboerderij. Zo maakten we de aankoop van een nieuw therapiepaard mogelijk.

Kwartiermakers

Leo Club Ninove sponsorde de aankoop van leesboeken in kader van het Kwartiermakers leesproject bij BuBao Levenslust. Deze buitengewone lagere school wil haar leerlingen stimuleren om meer te lezen en op een leuke manier de broodnodige leesvaardigheden op te krikken. De leesboeken die zullen worden aangekocht, zijn aangepast aan het leesniveau van de leerlingen en bevatten interessante verhalen.

Therapiepaard Freya

Eén van de therapiepaarden van de Kinderboerderij van Levenslust was aan zijn welverdiend pensioen toe. Daarom gingen de enthousiaste medewerkers op zoek naar een waardige vervanger voor Artist. Met onze financiële steun maakten we de aankoop van het nieuwe paard, Freya, mee mogelijk. Als Haflinger heeft ze een rustig, vriendelijk en betrouwbaar karakter. Perfect dus om met jongeren te werken! Ze werd dan ook met open armen en veel enthousiasme onthaald door de kinderen.

vzw Steunfonds Metabole Ziekten

Deze vzw is een initiatief van het Centrum voor Erfelijke Metabole Aandoeningen (CEMA) van het UZ Gent. Een metabole aandoening is een stofwisselingsziekte die een foutje veroorzaakt in een van de duizenden noodzakelijke stappen in ons metabolisme. Wanneer een stofwisselingsziekte wordt vastgesteld, brengt dit vaak een grote verandering mee in het leven van patiënten en hun omgeving. Vaak gaat het om (jonge) kinderen.

De vzw wil ouders en patiënten financiële ondersteuning bieden voor niet-terugbetaalde diagnostische procedures en behandelingen, onderzoek financieren, metabole ziekten onder de aandacht brengen, informeren, bijscholingen organiseren en de kloof verkleinen tussen zorgverleners en patiënten door actieve participatie van ouders en kinderen in de behandeling.

Meer info

Max het metabooltje

Om de bijzonderheden aan kinderen met een stofwisselingsziekte beter te kunnen uitleggen,  riep CEMA Gent Max in het leven. Max het metabooltje had al de hoofdrol in een boek waarin ouders en kinderen handige tips konden vinden om met een stofwisselingsziekte om te gaan. En nu is Max er ook als knuffel!

ATREJOE

Atrejoe is een chiro uit Aalst voor kinderen en jongeren uit de buurt. Zij vinden het belangrijk dat iedereen zich bij hen welkom kan voelen en doen daarvoor heel wat inspanningen zodat iedereen kan deelnemen. Dat maakt hen een beetje tot het buitenbeentje van de chiro, maar daar zijn zij, hun leden en onze club heel trots op.

Veldbedden

Onze club steunde de aankoop van veldbedden die het voor de jeugdbeweging mogelijk maken om op een comfortabele manier hun kamp te organiseren.