Leo Club Ninove maakt doorstart als Lions Tenera

Na meer dan 10 succesvolle jaren met de huidige generatie van Leo Club Ninove hebben de leden van de serviceclub voor jongeren besloten een doorstart te maken als clubtak (of branch club) van Lions Club Ninove. Dat gebeurt onder de naam Lions Tenera (Latijn voor Dender) én samen met de aankondiging van een nieuw sociaal project. De bestaande Lions Club was al peterclub van de Leo’s, de banden worden nu dus verder aangehaald.

Blijvende inzet voor sociale projecten in en rond Ninove

Met deze beslissing wordt het mogelijk voor de bestaande leden van de Leo Club om zich te blijven inzetten voor sociale projecten in en rond Ninove. Door het bestaan van een leeftijdsgrens (30 jaar) voor leden van Leo Clubs was die toekomst namelijk onzeker. Jonge twintigers aantrekken is namelijk niet eenvoudig. Geëngageerde jongeren van die generatie hebben vaak al een overvolle agenda.

Het concept van een clubtak is binnen de Lions organisatie bedoeld om bestaande clubs te helpen hun lidmaatschap te diversifiëren. Door de oprichting van Lions Tenera gebeurt dit nu ook in Ninove, een primeur in Vlaanderen trouwens.

Eigenheid behouden onder dezelfde vleugels

Onder de gedeelde filosofie ‘We serve’ zorgt deze evolutie voor meer synergieën tussen beide clubs. Tegelijkertijd behouden ze toch elk hun eigenheid en aparte werking met een eigen bestuur, fundraisers en sociale projecten.

Uiteraard zal de samenwerking ongetwijfeld ook leiden tot de organisatie van gezamenlijke fundraisers om nog meer impact te creëren voor sociale projecten in en rond Ninove. De eerste activiteit van Lions Tenera was een groot succes. In mei verwelkomde de club meer dan 300 bezoekers in de Spiegeltent voor een afterwork in ‘Great Gatsby’ thema.

“Hoe meer we de handen in elkaar kunnen slaan en onze schouders onder een gezamenlijke fundraiser kunnen steken samen met onze peterclub, hoe meer we kunnen betekenen voor sociale doelen in en rond Ninove!”

Jeroen Roelandt, voorzitter Lions Tenera

Oproep aan geëngageerde jongeren

Dit betekent niet dat de Leo Club definitief wordt opgedoekt. De club zal in een inactieve of ‘slapende’ status gebracht worden. Dat laat een snelle herstart met een nieuwe ploeg mogelijk. Dit gebeurde trouwens al eerder toen de oprichters en toenmalige leden van Leo Club Ninove eveneens de maximum leeftijd hadden bereikt. De huidige groep blies enkele jaren later de club nieuw leven in.

Dit is dus ook een warme oproep aan geëngageerde jongeren in en rond Ninove. Wie een steentje wil bijdragen aan de maatschappij en tegelijk veel plezier wil maken en nieuwe mensen wil leren kennen, is meer dan welkom om contact op te nemen!

LISA: een nieuw sociaal project in Ninove

Samen met de club ontstaat ook een nieuw sociaal project in de regio: Lions International Student Aid of LISA. Dergelijk project loopt al vele jaren succesvol in verschillende Lions Clubs. Het heeft als doel om kansarme jongeren die hogere studies willen aanvatten te begeleiden en te steunen, zowel op moreel als financieel vlak.

Studenten hebben binnen het fonds elk een meter of peter die hun dossier in detail opvolgt. Deze persoon geeft de student raad en begeleidt hen doorheen het studietraject vanaf de studiekeuze tot aan het behalen van een diploma en bij het vinden van een eerste job.

Bedrijven en particulieren kunnen een student steunen met slechts 1€ per dag. De middelen worden in een fonds gebracht en aangewend voor de ondersteuning van hun studies. Steun een student!

Andere artikels